Greenpan

De GreenPan is een keramische pan uit België. Je zou denken dat een GreenPan groen van kleur is maar dat is hij niet. Groen staat voor gezondheid en milieu.

Deze groene pan (GreenPan) draagt bij aan de gezondheid. Bekend is dat keramische pannen beter zijn voor de gezondheid omdat er geen teflon in wordt gebruikt.

De keramische pan van GreenPan is een doorontwikkeld product die tot aan de handgreep is gedesigned. GreenPan heeft een patent op de keramische laag welke zij Thermolon noemen.

Ondertussen is GreenPan al ruim 10 jaar een grote speler op de markt en heeft bij de start in 1 uur tijd ruim 100.000 pannen verkocht in Amerika.

 

Wat maakt de GreenPan uniek

Er zijn meerdere dingen die de GreenPan uniek maken. De GreenPan is niet zomaar een pan maar een doorontwikkeld stuk techniek.

Over de vorm heeft GreenPan goed nagedacht. Zij is namelijk zeer goed stapelbaar met andere (GreenPan) pannen. Dit scheelt weer ruimte in de keukenkastjes. Om extra lang te kunnen genieten van de GreenPan is het aan te raden om een theedoek of pannenlap tussen de pannen te leggen alvorens ze te stapelen. Hierdoor kunnen eventuele krasjes aan de randen worden voorkomen.

GreenPan heeft de unieke Thermolon keramische anti aanbak laag welke ook bij zeer hoge temperaturen veilig is.

Het handvat is van bakeliet of RVS. De GreenPan met een RVS handvat is ook geschikt voor gebruik in de over tot 250 gr. C. De GreenPan met een bakelieten handvat is geschikt in de oven tot 180 gr. C. Bakeliet lijkt qua uiterlijk op kunststof.

GreenPan heeft veel ervaring met keramische pannen maken en heeft de Design Plus Award 2009 gewonnen met haar ontwerp.