Opzoek naar koekenpannen met een keramische anti-aanbaklaag?

Koekenpannen met keramische anti-aanbaklaag zijn een fantastische warmtegeleider. 
De pannen worden snel warm, en laten ingrediënten gelijkmatig garen. Zo kun je zelf bij lage temperaturen bakken en braden. Een klein beetje olie, een klein beetje warmte, en je perfect bereide maaltijd is zo klaar. En de pan, die maak je schoon in een handomdraai. 

De keramische coating wordt gemaakt van een afgeleide van zand. Dit wordt via een natuurlijke sol-gelproces omgezet in een spuitbare oplossing. Vervolgens wordt de oplossing op de zijwanden en bodem van de pan gespoten zonder lijm te gebruiken. Dan worden de pannen in een grote oven geplaatst zodat de antiaanbaklaag uit kan harden. Tijdens de productie van de keramische koekenpannen wordt 60% minder CO2 uitgestoten dan de productie van traditionele antiaanbaklagen. Dit maakt keramische koekenpannen nog milieuvriendelijker.

Verhitten: voor optimale bakresultaten raden we je aan om je pan voor te verwarmen op laag tot matig vuur. En dan pas boter of olie toe te voegen

Vetstoffen: We raden je aan om altijd een beetje boter of olie te gebruiken, bij voorkeur arachideolie. Gebruik je olijfolie? Controleer dan eerst of die bestand is tegen hoge temperaturen. Extra vergine olijfolie of oliesprays branden zeer snel aan wanneer je de pan verhit. Vermijd oververhitting om te voorkomen dat het voedsel of de olie aanbrandt. Laat olie nooit roken of aanbranden. Aangebakken vetstof of voedsel op de antiaanbaklaag van een pan kan carbonisatie veroorzaken.

Schoonmaken: De keramische pannen zijn vaatwasbestendig. Om de levensduur van een keramische pan te verlengen, raden wij aan om ze met de hand af te wassen in warm zeepsop. 

  • Koekenpannen met keramische anti-aanbaklaag zijn zonder teflon en pfas

 

Onze tips: koekenpannen met keramische anti-aanbaklaag