Bredemeijer Theepot Asia Jang Betongrijs 1.1L

€47,95
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)
Levertijd: Op werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden. Gratis verzending vanaf 25 euro
 • Gemaakt van hoogwaardig gietijzer
 • Inhoud 1,1 liter
 • Geëmailleerde binnenkant

Deze prachtige gietijzeren theepot van Bredemeijer, geïnspireerd op de oosterse tradities, biedt niet alleen een ongeëvenaarde esthetiek maar ook een buitengewone smaakbeleving. Met een royale inhoud van 1.1 liter is deze theepot ideaal voor het bereiden en serveren van je favoriete theeën, terwijl het duurzame gietijzer zorgt voor een optimale warmtebehoud, waardoor elke kopje een ware smaaksensatie wordt.

De theepot is aan de buitenkant voorzien van een noppenstructuur. De binnenzijde van deze theepot is geëmailleerd en kan worden gereinigd met een zachte doek. Gebruik geen hardnekkige schoonmaakmiddelen. Mogelijke donkere vlekjes aan de binnenzijde van de theepot worden veroorzaakt door theeaanslag en hebben geen invloed op uw gezondheid. Op den duur wordt de binnenzijde geheel donkerbruin. De theeaanslag komt de smaak ten goede.

Het kan gebeuren dat gietijzeren theepotten gaan roesten, meestal rond het deksel en de tuit. Wilt u liever roest voorkomen, dan kunt u met een licht geoliede doek de buitenzijde en de rand van de theepot invetten met bijvoorbeeld (olijf)olie. Gebruik geen olie op de binnenzijde. Zet de theepot weg zonder deksel, dit voorkomt het roesten of plaats een papieren doek tussen het deksel en de theepot.

Deze theepot heeft een inhoud van 1,1 liter en is geschikt voor 5-6 kopjes thee (waarbij een gemiddelde kop thee 200 ml bevat). De theepot wordt geleverd inclusief een RVS theefilter.

Voordelen van de Asia® theepotten van Bredemeijer:

 • Hoogwaardige kwaliteit gietijzer voor langdurige warmte van uw thee.
 • Geëmailleerde binnenzijde ter voorkoming van roest.
 • Speciaal ontworpen tuit om te schenken zonder te druppelen.
 • Inclusief fijnmazig RVS theefilter.

Onderhoudstips voor het eerste gebruik:

 • Was de theepot met warm water en zeep en droog deze af met een schone theedoek.
 • Spoel de theepot voor het zetten van thee om met kokend water.

Reinigen:

 • De binnenkant van deze theepotten is geëmailleerd en kan worden gereinigd met een zachte doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Eventuele donkere vlekjes aan de binnenkant van de theepot worden veroorzaakt door theeaanslag en hebben geen invloed op uw gezondheid. Na verloop van tijd wordt de binnenkant volledig donkerbruin, wat de smaak van de thee ten goede komt.

Roest:

 • Het kan voorkomen dat gietijzeren theepotten gaan roesten, meestal rond het deksel en de tuit. Als u roestvorming wilt voorkomen, kunt u de buitenkant en de rand van de theepot lichtjes inwrijven met bijvoorbeeld (olijf)olie met een licht geoliede doek. Gebruik geen olie aan de binnenkant van de theepot. U kunt de theepot zonder deksel opbergen om roest te voorkomen, of plaats een stukje papier tussen het deksel en de theepot.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen