Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
Fysieke kookwinkel in Elst
Gratis verzending vanaf 25 euro
⭐⭐⭐⭐⭐ Wij scoren 4,83/5 bij onze klanten
Productomschrijving
Perfect evenwicht, een uniek damastpatroon en een onvergelijkbare snijrand: dat is de sujihiki 5000FCD van Miyabi. Met zijn 24 cm lange lemmet is de sujihiki vergelijkbaar met een Europees trancheermes en dus ideaal om vlees en vis te snijden of trancheren. Het lemmet heeft een kern van FC61-staal die omgeven is door 48 staallagen. Deze geven het mes een uniek damastpatroon en een uitzonderlijke rockwellhardheid van ongeveer 61. Zijn slijtvastheid dankt het mes aan de speciale CRYODUR-behandeling, een uniek ijshardingsproces dat het mes vlijmscherp, soepel en uiterst duurzaam maakt. Dit mes wordt volgens de Japanse traditie handmatig geslepen met de honbazuke-techniek, waardoor het lemmet ongeëvenaard scherp is. De sujihiki heeft een D-vormig heft van pakkahout, een zeer slijtvaste combinatie van hout en hars. Het stijlvolle uiterlijk is afgewerkt met een inlegstukje in mozaïek en een stalen dop, omgeven door een dunne rode lijn.
✅ Tip van Marc: Reinig uw Miyabi mes altijd met de hand en droog het direct af om de levensduur en de scherpte optimaal te behouden.