Eva Solo

 

Eva Solo werd meer dan 100 jaar geleden opgericht. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door en is het eigendom van Jan Engelbrecht, die de vierde generatie van de oprichtersfamilie vertegenwoordigt. De moeder van Jan heet Eva, en haar vader, d.w.z. de grootvader van Jan, is een van de drie voormalige CEO's van het bedrijf. Het was Eva's naam die de naam van het bedrijf inspireerde.

De onderscheidende ontwerpen van Eva Solo weerspiegelen in veel opzichten de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden in het moderne huis. Het uitgangspunt was functioneel, kwalitatief hoogwaardig keukengerei voor de Scandinavische huisvrouw – zoals bijvoorbeeld de brood- en vleessnijmachine uit 1952. Toen vrouwen op de arbeidsmarkt kwamen, ontwikkelden ze hulpmiddelen om het leven in de keuken gemakkelijker te maken. In de jaren 70, toen open keukens een rage werden, waren wij het eerste bedrijf dat keukenapparatuur produceerde die stijlvol genoeg was om niet in de etalage te staan.

In overeenstemming met zijn geschiedenis staat het bedrijf vandaag de dag bekend om het functionele en hoogwaardige ontwerp van zijn producten. Ondertussen is Eva Solo uitgegroeid tot een modern, innovatief en internationaal designbedrijf met zo'n 60 medewerkers. Het hoofdkantoor bevindt zich net buiten Kopenhagen, Denemarken, maar de producten worden wereldwijd verkocht. Eva Solo staat nooit stil. Ondanks dat het een familiebedrijf van de vierde generatie is, zijn ze elke dag op zoek naar de volgende stap in de ontwikkeling van de volgende generatie Eva Solo-producten.