Scanpan Tajine Impact - 4,0 L / 32 cm

€169,00 €155,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)
Levertijd: Besteld op werkdagen voor 15:00 uur? Dezelfde dag verzonden.

De SCANPAN tajine is ideaal om sudder- en stoofgerechten in te bereiden. De SCANPAN tajine maakt deel uit van de Impact-serie. Dit betekent hoogwaardige materialen en een stevige constructie. Jarenlang kookplezier dus!

Wat is een tajine?
Vanuit de Noord-Afrikaanse keuken heeft de Tajine (ook wel tagine genoemd) de oversteek gemaakt naar onze eigen keuken. De tajine is een kookpot met een heel hoog deksel, met een soort schoorsteentje. Condens valt voortdurend terug in de schaal tijdens de bereiding. De smaak van het eten blijft hierdoor optimaal. In een tajine kunnen zowel vlees, vis als groenten klaargemaakt worden. Leuk is dat het gerecht in de schaal opgediend kan worden.

SCANPAN tajine: uniek Deens design
De combinatie van de witte deksel met de zilverkleurige schaal geeft de SCANPAN tajine een moderne, stijlvolle uitstraling. Met deze SCANPAN tajine haal je echt (Deens) design in huis dat ongetwijfeld direct in het oog springt bij je gasten. Om de SCANPAN tajine op de juiste manier te gebruiken is het belangrijk om meer over het materiaal en het gebruik te weten. Nog nooit van een tajine gehoord? Kijk dan eerst eens op onze tajine-pagina!
Het materiaal van de SCANPAN Tajine
De deksel van de tajine is gemaakt van aardewerk. De ringen aan de binnenzijde zorgen ervoor dat de opstijgende condens nog beter wordt gebruikt. Voordeel hiervan is dat smaak, vitamines en mineralen behouden blijven.

De schaal van de tajine is gemaakt van hoogwaardig 18/10-edelstaal. Dit maakt de pannen roestvast, geschikt voor alle warmtebronnen en ook nog eens vaatwasserbestendig. Je kunt hem ook gebruiken in de oven, tot 260 graden Celsius.

De handgrepen zijn vastgezet met klinknagels in plaats van schroeven. Hierdoor wordt loszitten op lange termijn voorkomen. Nog een voordeel is dat de handgrepen van gebonden staal zijn. Hierdoor kan de warmte sneller ontsnappen en blijven de handgrepen langer koel.

De 6,4 mm dikke bodem is gemaakt van gebonden staal en heeft een aluminium kern. De warmteverdeling in de pan is daardoor optimaal en komt de kwaliteit van je gerechten ten goede.

Het gebruik van de SCANPAN Tajine
Voor het eerste gebruik adviseren wij de pan in een sopje goed schoon te maken. Voor ieder volgend gebruik is het belangrijk dat je de pan eerst goed invet met boter of olie voor je de ingrediënten toevoegt.

Stel de tajine nooit bloot aan te grote temperatuurverschillen. Verplaats de tajine bijvoorbeeld niet direct van de koelkast naar een voorverwarmde oven. Laat de tajine na gebruik ook eerst afkoelen voordat je hem onder de koude kraan houdt. Zo voorkom je in beide gevallen beschadigingen in het aardewerk en het staal.

Milieuvriendelijke pannen
Met het oog op het milieu worden alle SCANPAN pannen 100% “groen” geproduceerd. Zo wordt gebruik gemaakt van 100% gerecycled aluminium en wordt alle Co2-uitstoot die tijdens het maken geproduceerd wordt, tot een minimum beperkt.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen